Évtizeddel ezelőtt minden kisvendéglő étlapján szerepelt, és az olcsó ételek közé számított. Legtöbbször sertésvelőből készül, körete hagyományosan sült krumpli vagy rizs. Elengedhetetlen kísérője a tartármártás.
Fontos: Az alapanyag a lehető legfrissebb legyen, aznap vásároljunk belőle, amikor a hentesüzletbe érkezik.
A velőrózsákat egy szűrőben megmosom, mert lehetnek rajta csontszilánkok.
Egy lábosban vizet forralok, leveszem gyöngyöző forrásra, megsózom, és a velőt 2-3 percig beleteszem (blansírozom). Szűrőlapáttal papírtörlőre szedem ki, s megvárom, hogy kihűljön.
A szokásos módon lisztbe, sózott felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom.
Egy serpenyőben olajat vagy zsírt hevítek, és közepes lángon minden oldalán pirosra, ropogósra sütöm. azonnal kell tálalni.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!