52 év házasság után kellett elszakadniuk... "Egymás nélkül nem tudunk megbirkózni az előttük álló nehézségekkel."

Észak-Olaszországot az európai járvány egyik gócpontjaként tartották számon. Itt élt Rose és Giorgio. A lombardiai Cremona városi kórháza érzelmekkel teli fényképsorozatot osztott meg egy idős házaspárról, akik sok hét elzártság után összeölelkeztek egy kórházi szobában. Giorgio március 17-én került kórházba koronavírus-fertőzéssel. A vírus következtében tüdőgyulladást kapott, és másfél hónapig kórházi kezelésben részesült.

Elmondta: 52 év házasság után nehéz volt a feleségétől elszakadni, mert mindketten tudják, hogy egymás nélkül nem tudnak megbirkózni az előttük álló nehézségekkel.

Giorgio és Rosa találkozása a kórteremben 

A korábban otthonában karanténban lévő Rosának az egészségének stabilizálásához egy kisebb sebészeti beavatkozást kellett elvégezni ugyanabban a kórházban, ahol Giorgio is lábadozott. Ahogy Rosa egészségügyi állapota megengedte, a két kórterem vezetője úgy döntött, hogy több heti távollét után pár percre engedélyezik az idős házaspár számára a találkozást.

A meglepetésszerű találkozás nagy örömöt váltott ki az idős házaspárban, akik összeölelkeztek, majd pár percig beszélgettek egymással. Az őszinte öröm, ami a két idős emberről sugárzott, meghatotta a kórház személyzetét is. Az egyik orvos, Dr. Manuela Denti a találkozó után úgy nyilatkozott:

„Ez egy olyan találkozás, amelyet soha nem szabad elfelejteni. Az ápolószemélyzet közül senki sem tudta visszatartani a könnyeit. Hosszú ölelések és kedves szavak, becézgetések között igyekeztek megbizonyosodni egymás egészségéről. Az egyetlen, amit sajnálunk, hogy nem tudjuk őket együtt kiengedni a kórházból. Reméljük, Giorgio állapota is lehetővé teszi, hogy hamarosan csatlakozhasson a hazatérő Rosához”.

Giorgionak a találkozás végére szüksége volt az oxigénmaszkra, de akkor sem akarta elengedni feleségét.

Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!