Itt a recept:

40-50 dkg barna, vagy tarka száraz bab,vagy paszuly ki hogy érti.

Fűszerek: só, fekete őrölt bors, piros fűszer paprika,majoránna, 4- 5 babér levél, fokhagyma kb 4-5 gerezd, 1 nagy fej vöröshagyma. Ízlés szerint tesszük bele a hozzá valókat, ki hogy szereti. 

Ez mind bele egy kuktába, felöntjük vízzel, jól el lepje, tetejére kevés olajat csurgatunk. Lezárjuk a kuktát.

Magas lángon vagy hőmérsékleten felfőzzük, amikor el indul a gőz, levesszük minimumra. Kb 30 percet így főzzük, utána a tűzhelyen hagyva, megvárjuk, míg magától beesik a fedő.

Át tesszük egy lábasba, lehetőleg házi, sűrű paradicsomlevet öntünk rá, leveses maradjon picit és avval főzzük tovább addig míg el éri a tocsogós állagot.

Aki szereti tehet bele tejfölt is. Én se rántás,se habarást nem tettem bele.

Jó étvágyat!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!