Itt a recept:
40-50 dkg barna, vagy tarka száraz bab,vagy paszuly ki hogy érti.
Fűszerek: só, fekete őrölt bors, piros fűszer paprika,majoránna, 4- 5 babér levél, fokhagyma kb 4-5 gerezd, 1 nagy fej vöröshagyma. Ízlés szerint tesszük bele a hozzá valókat, ki hogy szereti.
Ez mind bele egy kuktába, felöntjük vízzel, jól el lepje, tetejére kevés olajat csurgatunk. Lezárjuk a kuktát.
Magas lángon vagy hőmérsékleten felfőzzük, amikor el indul a gőz, levesszük minimumra. Kb 30 percet így főzzük, utána a tűzhelyen hagyva, megvárjuk, míg magától beesik a fedő.
Át tesszük egy lábasba, lehetőleg házi, sűrű paradicsomlevet öntünk rá, leveses maradjon picit és avval főzzük tovább addig míg el éri a tocsogós állagot.
Aki szereti tehet bele tejfölt is. Én se rántás,se habarást nem tettem bele.
Jó étvágyat!
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!