A rizses rakott egy egyszerű és nagyon finom étel, aminek a tölteléke ízlés szerint változhat: sőt: akár egy edényben is készülhet 2 féle ízzel.
Hozzávalók:
- 1 pohár rizs
 - 2 pohár vizet
 - 6 tojás
 - 1 csésze tejszín
 - 100 gramm sajt
 - só
 
Zöldséges töltelék:
- vöröshagyma
 - sárgarépa
 - zellerszár
 - cukkini
 - paradicsom
 - só, bors
 
Az összetétel annak függvénye, hogy mit szeretünk. Lehet húsosan vagy gombával, magyaros ízesítéssel vagy épp indiai fűszerekkel.

A rizset megfőzzük.
A kihűlt rizsbe reszelt sajtot keverünk.
A sütőedényt beolajozzuk.
A rizs felét betesszük az edény aljára.
Rákanalazzuk a tölteléket.
Befedjük a maradék rízzsel.
Meglocsoljuk a tojásos tejszínes öntettel.
Megszórjuk sajttal.
180°C-on sütjük 30 percig.
Nézd meg videón, hogyan készül:
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!