Nagyon finom! Ráadásul olcsó és nem lehet elrontani.

Hozzávalók:

  • 25 dkg kristálycukor
  • fél liter tej (házi tej,  vagy min. 2,8%-os bolti)
  • 4 dkg vaj (nem margarin és nem is vajkrém!!!!)

A cukrot és a tejet lábosba tesszük, és alacsony hőfokon elkezdjük főzni. Ha már meleg, folyamatosan kevergessük. Addig főzzük, amíg aranybarna nem lesz, és már egy-egy keverésnél látszik a lábas alja (sűrűsödik). Türelem: ez kb. 30 perc után következik be.

karamella 2
Mikor ez megtörtént levesszük a tűzről és azonnal beletesszük a hideg vajat, amit addig kevergetünk még teljesen elolvad és elkeveredik a tejkaramellában.

Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tálcára öntjük és egyenletesre elsimítjuk. Gyorsan kell dolgozni, mert addig teríthető szépen a massza, amíg el nem kezd kötni a vajjal.
Amikor langyosra hűlt, kockázzuk fel, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Már fogyasztható is! Ha van kedvünk, egyenként be is csomagolhatjuk a karamellákat!

karamella 3


HA TETSZETT A CIKKÜNK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!