Iktasd be a mindennapi étkezésedbe!

A következő 5 táplálékról tudományosan bizonyítva van, hogy megelőzik a rák kialakulását, ezért érdemes megfontolni hozzáadásukat mindennapi étkezéseinkhez.

1. Tea

Nincs is jobb, mint kortyolgatni egy csésze finom teát. Ráadásul a növényi eredetű teák tele vannak számos rákmegelőző tulajdonságokkal. A tea rengeteg természetes vegyületet tartalmaz, ilyenek például a flavonoidok, amelyek a zöldségek és gyümölcsök pompás színeiért is felelősek. De azon kívül, hogy kellemes színt biztosítanak a teának, a flavonoidok rendkívül magas antioxidáns tartalmúak.

Különösen a teából kivont kaempferol nevezetű anyag, ami rákellenes hatással bír. A Harvard egyetem tanulmánya szerint azon nők esetében, akik a tea fogyasztásával bevitték szervezetükbe a kaempferol nevű anyagot, kisebb volt a petefészek-rák kialakulásának kockázata.

2. Kelbimbó

A kelbimbó az új kel családjához tartozik, és nagyon felkapott étel lett napjainkban, rengeteg receptötletet lehet találni vele kapcsolatban az interneten is, ezzel egy nagyon egészséges hullámot indított el, ugyanis a kelbimbó és egyéb hasonló zöldségek (brokkoli, káposzta, karfiol) fogyasztása remek választás, ha egészségesebben szeretnénk táplálkozni.

Bizonyított tény, hogy a keresztes virágú zöldségek segítenek megelőzni a prosztata- illetve a vastagbél-rák kialakulásának kockázatát.

A WebMD által közölt tanulmány szerint: Azoknál az egereknél, amelyek emberi prosztata-tumorra hajazó szöveteket hoztak létre, majd ezekkel a rákölő anyagokkal kezelték őket, a tumorok 31 nap után zsugorodni kezdtek. Ez az ígéretes felfedezés annak az enzimnek köszönhető, amely a kelbimbóhoz hasonló zöldségfélékben is megtalálható.

3. Kurkuma

Ha még sosem ízesítette kurkumával az ételeit, épp itt az ideje. A gyömbérek családjába tartozó kurkuma növényt már évezredek óta használják az indiai konyhában és orvostudományban egyaránt. Manapság, már a kutatók és táplálkozási tanácsadók is rájöttek, mire képes a kurkuma.

Nagyfokú gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően jótékony hatással van szervezetünkre.

A Texas-i Egyetem és a Houston-i daganatos megbetegedésekkel foglalkozó központ kimutatta, hogy ez a gyulladáscsökkentő hatás segíthet a rák elleni küzdelemben és egyéb betegségek orvosolásában is.

„A legtöbb betegség oka a krónikus gyulladások jelenlétében rejlik, ami hosszú ideig is elnyúlhatnak.” – írta a Texas-i Egyetem biokémikus doktora.

4. Fekete szeder

Erről az igazán ízletes gyümölcsről is kimutatták, hogy segít a halálos betegség legyőzésében. Lehetséges, hogy a fekete szeder lehet a legjobb választás, ugyanis a fekete szeder jelentős mennyiségű antocianinokat tartalmaz, amik gátolják a beteg sejtek osztódását. Az Ohio-i Egyetem nemzetközileg is elismert doktora ráadásul egy könyvet is írt a szeder jótékony hatásáról „Bogyós gyümölcsökkel a rák megelőzéséért”.

5. D-vitamin

Mint tudjuk a D-vitamin habár nem ételként van számon tartva, de mégis egy olyan kiemelkedő vitamin, amelyet kötelező módon be kell vetnünk, ha rákos megbetegedéssel szeretnénk felvenni a harcot. Szintén egér-kísérleteken keresztül fedezték fel a D-vitamin jótékony hatásait, mert ez az anyag is lassítja a tumorok növekedését.

Azon emberek esetében, akik napfényben bővelkedő területen élnek, kimutathatóan kevesebb a daganatos betegek száma, hiszen így több D-vitaminhoz juthatnak a napsütésnek köszönhetően.

Egészségünk kézbenntartása nélkülözhetetlen, ha teljes életet szeretnénk élni. Ha fokozatosan hozzáadjuk mindennapi rutinunkhoz a fent említetteket, akkor már meg is tettük az első lépést egy egészségesebb jövő érdekében.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!