Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 tojás
  • 160 ml tej
  • 3 nagy alma
  • 150 g cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 250 g vaj
  • egy csipet só
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra, és kenj ki egy kapcsos tortaformát egy kevés vajjal.
  2. Keverd habosra a vajat a vaníliás cukorral, a cukorral és egy csipet sóval. Ezt követően egyenként add hozzá a tojásokat, miközben folyamatosan kevered.
  3. Szitáld hozzá a lisztet, a sütőport és a vaníliás pudingport, majd alaposan keverd össze. Fokozatosan add hozzá a tejet is.
  4. Mosd meg, hámozd meg az almákat, távolítsd el a magházát, és vágd őket tetszés szerinti darabokra. Óvatosan forgasd bele az alma darabokat a tésztába. 
  5. Öntsd a tésztát az alma darabokkal együtt a tortaformába, és süsd a sütő középső részén 40-50 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

Készítheted úgy is, hogy az almákat a tepsi aljára teszed, ráöntöd a masszát, és a tepsiben óvatosan összeforgatod.

Az almás süteményekben az a jó, hogy egész évben készítheted, és mindig kicsit más ízű az alma íze miatt.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!