Egyszerű ötletek, amitől lenyűgöző lesz a kerted.

Cseréppel a földbe!

Helyezzünk a virágoskert földjébe néhány műanyag cserepet, ezekbe ültessük a szezonális növényeket. Amikor a virágok elhervadnak, könnyen kivehetjük a cserepeket a földből és új szezonális cserepes virágot tehetünk a helyükre. Így a kertünk mindig látványos és gondozott lesz. A nagyobb konzerves dobozokat is felhasználhatjuk virágültetésre, csak fúrjunk néhány lyukat az aljukra.

Virágoskert műanyag ládában

Ha kevés helyünk van a kertben, akkor vásároljunk műanyag ládát, kisebb vagy nagyobb méretűt a helytől függően és ebbe ültessük a zöldséget vagy a virágot. Ezt a megoldást a panel házakban is alkalmazhatjuk, az erkélyen.

Locsolás rengeteg tápanyaggal

Ne öntsük ki azt a levet, amelyikbe a zöldségeket főzzük, mert sok olyan hasznos vitamint tartalmaznak, amelyek szükségesek a növényeink gyors növekedéséhez. A zöldségek főzőlevét mindig hűtsük le, és úgy használjuk a növények öntözésére. Felhasználhatjuk cserepes virágokhoz, vagy kerti virágokhoz is.

Fontos! A zöldségeket csak akkor sózzuk, miután leöntöttük róla a főzőlevet.

Kávéfilter a cserepes növények földjébe

Ha kávéfiltert teszünk a cserép aljára, elősegíti a víz földbejutását. Zseniális ötlet kinti vagy benti növények számára.

Öntözés másként

Azok a növények amelyeknek a gyökere mélyen a földben van sok esetben kevesebb nedvességhez jutnak még akkor is, ha gyakran öntözzük. Vegyünk egy nagyobb műanyagból készült vödröt, készítsünk néhány lyukat az aljára és ebbe ültessük a növényeket. Biztosak lehetünk benne, hogy az így elültetett növény mindig elegendő folyadékhoz jut. Ez a megoldás a cukkini ültetésénél nagyon hasznos.

Palántanevelő készítése

Ültessük a kiválasztott növényt cserépbe, majd vágjunk el egy műanyag flakont és ezzel borítsuk be. Egyszerű és hatékony megoldás, amely elősegíti a növények gyors növekedését.

Pici kert betontéglából

Ha van néhány betontéglánk, akkor helyezzük el úgy, hogy egy kis kertet alakítsunk ki, majd öntsünk virágföldet a közepébe és a téglák réseibe is. Ezekre a helyekre ültessük a növényeinket.

Ne dobd ki a citrusfélék héját!

A citrom vagy a narancs héját felhasználhatjuk növények ültetésére. Tegyünk a közepébe földet, majd ültessük bele a kiválasztott növényt. Nem csak látványos, hanem hasznos vitaminforrás a növények számára.

A tojáshéj a legjobb tápanyag

Tegyük aprítógépgyár a tojáshéját, majd daráljuk apróra, ebből tegyünk a növényeink földjébe, elősegíti gyors növekedést.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!