A testünk különféle fizikai tünetekkel adja tudtunkra, ha már nehezen birkózik meg a stresszel.

A stressz megannyi formában és megannyi szinten jelentkezhet. Kihathat hangulatunkra, érzelmeinkre, gondolkodásunkra, sőt a fizikai lényünkre is egyaránt. A testünk különféle fizikai tünetekkel adja tudtunkra, ha már nehezen birkózik meg a stresszel, ezért ha a következőkhöz hasonló problémákkal küzdesz, vedd komolyan és vegyél visszább a tempóból.

1. Kiesnek dolgok és ez megnehezíti a mindennapjaidat

Az agy elködösödését nem szabad egy napon emlegetni a feledékenységgel, mert ez a hétköznapok gördülékenységére is kihathat, ami további problémákhoz vezethet. Ez leggyakrabban olyankor történik, amikor kemény időszakon megyünk keresztül és az agyunk túl nagy stressznek van kitéve.

2. Hallucinálsz

A verbális hallucinációt leggyakrabban a magas fokú szorongás váltja ki. Ha furcsa dolgokat hallasz, amik tulajdonképpen nincsenek is, túlhajszoltad magad.

3. Folyamatosan allergiás problémákkal küzdesz

Stresszes időszakban az allergiás reakciók felerősödnek, és már sokkal több bosszús pillanatot képesek okozni.

4. Ingadozik a testsúlyod

Amikor a semmiből hirtelen testsúly ingadozással szembesült az nagy valószínűséggel a stresszes életviteled számlájára írható. Emellett ráadásul az étvágy is megváltozik, hol túlevést okozva, hogy pedig étvágytalanságot. A stressz gátolja, vagy felkorbácsolja az étvágyunkat, attól függően, hogy mely stresszhormonok lépnek akcióba.

5. Leesik az energiaszinted

Mivel az agy idegrendszeri tevékenysége stresszhelyzetben fokozódik, a pulzusszám is megnő, ami fáradtsághoz vezet.

6. Folyton sóhajtozol

Egy óra alatt kb. 12-szer sóhajtunk, és ez azért történik, mert az agy neuropeptideket szabadít fel, amely érzelem felszabadulást okoz. Stresszhelyzetben ez a folyamat gyakrabban játszódik le, így a sóhajtások száma is megsokszorozódik.

7. Kétbalkezessé válsz

A stressz szórakozottsághoz vezet, ami figyelmetlenséget szül. Ilyenkor pedig dolgokat ejtünk el, ételeket égetünk oda, stb.

 

 

 
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!