Nagyon könnyen elkészül, és úgy jól lehet lakni vele, hogy csak na!

Hozzávalók:

  • 6 db burgonya,
  • 2 db tojás,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 3 kanál tejföl,
  • 100 g sajt,
  • 1 kanál szárított kapor,
  • só,
  • őrölt fekete bors.

Reszeljük le a sajtot és a fokhagymát. A lereszelt sajt felét keverjük össze 1 tojással és a szárított kaporral, tegyük félre. A megmaradt sajtot keverjük össze egy tojással, a fokhagymával és a tejföllel.

Mossuk meg majd tisztítsuk meg a burgonyát, reszeljük le, majd keverjük össze a tejfölös keverékkel. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze és öntsük bele egy 26 cm átmérőjű tortaformába.

Majd a tetejére tegyük rá a sajtos, kapros keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben süssük nagyjából 40 percet. A pite teteje ropogós piros lesz. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!