Ha túl vagy életed delén, ezeket a dolgokat már biztosan te is megfogalmaztad magadban.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne értékeld
Te egy egyedi teremtés vagy, olyan ember, olyan felépítéssel, és gondolatokkal, amilyen soha többet nem fog létezni ezen a világon. Ezt ne feledd el, és légy hálás a pozitív dolgokért, amelyek helyet kaptak az életedben, mert az élet tele van gyönyörű pillanatokkal, amelyek arra várnak, hogy észrevedd , felfedezd őket.

Sokkal könnyebb lesz az életed, ha elfogadod a hibáidat, minthogy küzdesz azok ellen
Ha tisztában vagy a hibáiddal, legyenek azok személyiségi, testi jellegűek, sokkal könnyebb lesz az életed, ha elfogadod azokat, főleg ha egyszerűen nem tudsz változtatni rajtuk. Minden nap mond el a tükör előtt azt, hogy: “Szeretem magamat! Szép vagyok, kedves vagyok, barátságos vagyok. Mindenre képes!”

Amivel kapcsolatban nincs “hatalmad”, az ellen nem érdemes harcolnod
Amire, vagy akire nem tudsz hatással lenni, arra nem szabad rengeteg energiát fektetned, mert teljesen fölösleges dolog. Ezen helyzet felismerésének fontossága akár életbevágó is lehet, mert ha nem veszed észre, bizonyos helyzetek, emberek teljesen kiszívják az életerődet. A nehéz helyzetekben magadat kell erősítened, testileg és lelkileg is, így kevesebb csalódás fog érni.

Az érzelmi alapú döntések olykor tévútra vezetnek
A legtöbb élethelyzetben nem ajánlott, hogy a racionális, logikus gondolatok helyett az érzelmi alapú döntések kerüljenek előtérbe. Mikor érzelmi alapú döntést hozol, akkor az reaktív, nem pedig proaktív hatást vált ki, ami olykor csak rontja a helyzetet, nem pedig megoldja. Ezért ha feszült helyzetbe kerülsz, igyekezz elvonulni, csendben lenni, mélyeket lélegezni, és higgadtan átgondolni a következő lépést, nem pedig forró fejű ember módjára reagálni.

Minden hibából lehet tanulni
Az ember követ el hibákat, nincs olyan, aki valamit ne mulasztott volna el, aminek súlyos következményei lettek. Ez az élet rendje. És akár milyen hibáról is legyen szó, a jó dolog abban az, hogy tanulsággal szolgál, amit következőkor már nem fogsz elkövetni, de ha mégis, harmadszorra már szinte biztos, hogy nem fogsz ugyanabba a csapdába beleesni.

A szeretet mindennél fontosabb
Ez a legerősebb energia, amely behálózza az embereket, ami összetart családokat, rokonokat, barátokat, közösségeket. Minden nap legyél hálás azért, hogy szeretnek, és hogy te is tudsz kit szeretni. Ez a legfontosabb!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!