Hozzávalók:
- 500 gramm liszt
- 7,5 ml só
- 7 gramm élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1,5 dl víz,
- 2 tojás
Futtassuk fel az élesztőt a langyos cukros vízben, és gyúrjuk össze a tésztát. Osszuk négy egyenlő részre, és formáljunk belőle legalább 40 cm-es rudakat.
A rudakat egymásba tekerjük az alábbiak szerint:
tedd egymás mellé, és jól nyomja össze az egyik oldalát. Most jobbra számolva: hajtsa az első tekercset a második és a harmadik között a negyedik fölé, majd tegye a negyediket az első és a második tekercs között.
Ismételje meg, amíg tart a tészta.
Hajtsa be a végeket a fonat alatt.
Terítse le egy kendővel a kalácsot, és hagyja duplájára kelni.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokosra.
Kenjük le a kalács tetejét tojással, és szórjuk meg mákkal vagy szezámmaggal.
Kb. 25 percig sütjük, amíg aranybarna színű lesz.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!