Nem csak az ünnepi asztalra kerülhet! Nincs ennél finomabb reggeli egy kis vajjal, tejeskávéval.

Hozzávalók:

  • 500 gramm liszt
  • 7,5 ml só
  • 7 gramm élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1,5 dl víz,
  • 2 tojás

Futtassuk fel az élesztőt a langyos cukros vízben, és gyúrjuk össze a tésztát. Osszuk négy egyenlő részre, és formáljunk belőle legalább 40 cm-es rudakat.

A rudakat egymásba tekerjük az alábbiak szerint:
tedd egymás mellé, és jól nyomja össze az egyik oldalát. Most jobbra számolva: hajtsa az első tekercset a második és a harmadik között a negyedik fölé, majd tegye a negyediket az első és a második tekercs között.

Ismételje meg, amíg tart a tészta.

Hajtsa be a végeket a fonat alatt.

Terítse le egy kendővel a kalácsot, és hagyja duplájára kelni.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokosra.

Kenjük le a kalács tetejét tojással, és szórjuk meg mákkal vagy szezámmaggal.

Kb. 25 percig sütjük, amíg aranybarna színű lesz.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!