Amikor útravalóra van szükséged az életben, a nagymama a legjobb tanítómester.

Ha arról kérdeznénk a nagyit, mit tanácsolna a mostani fiatal hölgy-generációnak, ránk nézne, elmosolyodna, és a következőket mondaná.
1. Sose szépítkezz egy férfi előtt. Ez a folyamat maradjon mindig rejtély számára. Nem kell látnia sem a hajcsavarót, sem az arcpakolást!

2. A tányérra kerülő étel legyen minél színesebb. Ahány szín, annyi vitamin!

3. Ha a férjed már úton van hazafelé, de az ebéd még nincs kész, és te sem fésülködtél még meg, akkor válaszd a fésűt. Légy szép, amikor ajtót nyitsz neki. Inkább engedd, hogy megcsodáljon, miközben csinosan befejezed a főzést, minthogy terített asztallal várd, de ápolatlanul.

4. Kerüld a csúnya szavakat, azok megfosztanak a nőiességedtől!

5. Sose sajnáld a férfit. Ő arra született, hogy erősebb legyen a nőknél. Ha megsajnálod, csorbát ejtesz a férfiasságán. Szóval ahelyett, hogy szánnád, inkább bátorítsd őt!

 

6. A gyermekeidet már kiskorukban tanítsd meg arra, hogy tisztelettudóan beszéljenek az apjukról. Főleg ha fiad van, ez erősebbé, magabiztosabbá teszi őt, merthogy minden fiú számára az apja a példakép.

7. Minden vitát igyekezz még aznap lezárni! Sose feküdj le haraggal!

8. Keresd mindig azt, amit szeretsz csinálni, és tedd meg, még ha azt ellenzi is a férjed. Kerüld a veszekedéseket a témáról, ám, mosolyogva, kanyarodj csak vissza a kedvenc időtöltésedhez. Idővel hozzászokik, és felhagy azzal, hogy piszkáljon miatta. A jókedved pedig őt is felvillanyozza.

9. Légy önmagad, mert a fiatalságod nem tart örökké. Minden napot értékelned kell!

10. Keress mindig ürügyet arra, hogy minél többet örülj és nevess. Egy nő mosolya képes eltörölni a férfi vállára nehezedő mindennapok terhét.

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!