Páratlan régi ízek!

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 20 dkg rizs
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • friss kapor
  • só, bors
  • olaj

A káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A rizst sós vízben megfőzzük. A szalonnát felszeleteljük, kisütjük, a zsírjában megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, megpároljuk. Majd a húst is hozzákeverjük, fűszerezzük és lassú tűzön készre pároljuk a ragut. Vizet csak akkor öntsünk alá, ha a paradicsom nem enged elég levet és tartunk tőle, hogy odaég. A káposztához keverjük a felaprított kaprot és a felét kiolajozott, hőálló edénybe simítjuk, ráhalmozzuk a rizst. Eloszlatjuk rajta a ragut, majd befedjük a maradék káposztával és 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor tejfölt kínálunk mellé.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!