Hozzávalók:
- 25 dkg rizs,
- 50 dkg darált sertéshús,
- 1 kg savanyú káposzta,
- 1 vöröshagyma,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 2 paradicsom,
- 2 paprika,
- só,
- bors (ízlés szerint),
- babérlevél,
- 1 tejföl,
- sajt.
Elkészítés:
A rizst olajon pici sóval megpirítom, majd forró vizet öntök hozzá és készre főzöm. A darált húst úgy készítem el, ahogy a pörköltet, ez szerintem mindenkinél más és más, mi így készítjük: hagymát, fokhagymát megdinsztelem, hozzáteszem a darált húst, amit fehéredésig pirítok, teszek hozzá sót, majd levéve a tűzről pirospaprikát és annyi vizet, hogy ellepje. Teszek bele 2 paradicsomot és 2 paprikàt (felkockàzva), borsot, babérlevelet. Addig főzöm, míg a hús megpuhul és amíg a zöldségek el nem főnek.
Az utolsó elem a káposzta, amit először kimosok (kétszer), majd sóval egy kevés olajon megpárolom addig, amíg meg nem puhul. Jénai aljára 1 réteg rizs, 1 réteg darált hús, 1 réteg káposzta majd újra rizs+husi+káposzta, tetejére tejföl és reszelt sajt. Sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!