Hozzávalók:

  • 75 dkg savanyú káposzta
  • 3 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 35 dkg darált sertéshús
  • só, bors
  • 10 dkg hosszú szemű rizs
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • 30 dkg tejföl

A kolozsvári rakott káposzta elkészítéséhez a káposztát szűrőbe tesszük, majd átmossuk, ha túl sósnak vagy túl savanyúnak találjuk. Ezután alaposan lecsepegtetjük, majd megpirítjuk 1 ek felforrósított olajon.

A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és egy másik lábasban megfonnyasztjuk a maradék felforrósított olajon. Hozzákeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a darált húst, azután sózzuk, borsozzuk, és kevergetve lepirítjuk.

A rizst puhára főzzük 150 ml forrásban lévő, sós vízben 18 perc alatt, majd a darált húshoz keverjük.

A káposzta felét egy tűzálló tálba terítjük, elegyengetjük rajta a darált húsos rizst, rákarikázzuk a meghámozott kolbászt, megszórjuk a felkockázott szalonnával, majd befedjük a maradék káposztával.

A tetejét megkenjük a tejföllel, megszórjuk egy kevés pirospaprikával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha már a teteje is megbarnult.

Tejföllel tálalhatjuk!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!