Egy jó emberismerő azonnal kiszúrja.

Az ember szokásai, viselkedése is mutatja, ha valakinek alacsony az intelligenciahányadosa. Az alábbi jelekből könnyedén felismerhető.

Kíváncsiság hiánya

A kiemelkedő IQ egyik fő jellemzője az erős kíváncsiság és a tanulás iránti vágy. Kevésbé érdeklik az új dolgok, kevésbé kíváncsi a világra, kevesebbet kérdez, és nem fűti annyira a tudásszomj. Neki épp elég az, amit tud. 

Szűklátókörűség

Nem hajlandóak elfogadni, megfontolni más véleményét, tanácsát. Elutasítják mások ötleteit, és mindenben a megszokotthoz ragaszkodnak. Nehéz velük ötletelni vagy bármi innovatív változtatást elfogadtatni. Nem tolerálják a sajátjuktól eltérő nézőpontokat. 

Önállótlanság

Az alacsony intelligenciájú emberek amikor csak tehetik, kerülik a gondolkodást. Nekik meg kell mondani, mit kell tenniük, és nem szeretik használni a saját elméjüket. Boldogulnak azokban az alapvető helyzetekben, ahol muszáj, de az újszerű, nagyobb kihívásokat jelentő szituációk problémát jelenthetnek nekik.

A kritikus gondolkodás hiánya

Nehezen látják meg a valóságot az őket elárasztó információtengerben. Az információk értelmezése, felhasználása is gyakran problémás számukra.

Rossz döntéseket hoznak

Gyakran nem képesek felmérni az események lehetséges kimenetelét vagy a következményeket. Mindenki hibázik, de ők gyakrabban követnek el baklövéseket.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!