Ezt kérik az idősebb vásárlóktól.

Körvonalazódtak a lakossági fogyasztás ünnepek előtti irányai az első adventi hétvégén. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a folytatás attól függ, miként alakulnak a 65 év felettiek vásárlási szokásai.

Az első adventi hétvégén megugrott az áruházak látogatottsága. 

“A vásárlók felkészülten érkeztek a 8-tól 10 óráig tartó, elkülönített idősávval először jelentkező szombati bevásárlási napra, és egész hétvégén lendületesen, rendben, szélsőséges helyzetek nélkül zajlottak az áruházi beszerzések a napi fogyasztási termékeken kívül immár az iparcikkek területén is” – közölte a lappal Vámos György.
Az üzletekben hétvégén sehol nem volt akkora tömeg, ami járványügyi aggályokat vethetne fel. Vámos szerint a kétórás vásárlási idősáv napról napra nagyobb jelentőséget kap, mert “úgy tűnik, hogy a fiatalabbak helytállnak, az idősebbek viszont nem kiszámítható módon élnek a kizárólagos lehetőségükkel“.

A főtitkár azt kéri az idősebb korosztálytól, hogy a feltétlen szükséges délutáni, esti vásárlásaikat a csendesebb napszakban intézzék, ugyanis, mint fogalmazott, “a járvány még nem érte el csúcspontját, a veszély fokozódik a boltokban is”.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!