A tészta puha és gazdag, a töltelék pedig mennyei csokoládéval és dióval van megbolondítva.

Tökéletes választás ünnepekre vagy hétköznapra.

Hozzávalók a tésztához:
 • Liszt: 300 g  (extra sikér búzalisztet használtam - Vagy BL55)
 • Élesztő: 20 g
 • Só: 5 g (csapott teáskanálnyi)
 • Cukor: 30 g
 • Vaj: 80 g
 • Tojás: 1 db egész + 1 db sárgája
 • Tej: 80 ml

Hozzávalók a töltelékhez:
 • Habtejszín: 80 ml
 • Étcsokoládé: 100 g
 • Cukor: 50 g
 • Vaníliás cukor: 1 csomag
 • Só: 1 csipet
 • Dió: 100 g

Hőmérséklet: 170–180 °C - alsó-felső sütési mód
Sütési idő: 40–45 perc

A videóban láthatod, hogyan készítsd.

A babkát izraeli kalácsként vagy jeruzsálemi kalácsként is ismerik. Egyesek úgy vélik – és a nevének is hitelességet ad –, hogy zsidó hagyományokból származik, mások viszont egy lengyel húsvéti süteménynek gondolják. A név maga szláv eredetű, jelentése „nagymama” vagy „kisasszony”.

Az íze más, mint a hagyományos kalácsé, és lehet, hogy egy kicsit több munka van vele. Bár ha valaki egyszer elkészíti, biztosan 'függő' lesz, mert olyan finom és gyönyörű.

Érdemes kipróbálni.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!