A tészta puha és gazdag, a töltelék pedig mennyei csokoládéval és dióval van megbolondítva.
Tökéletes választás ünnepekre vagy hétköznapra.
Hozzávalók a tésztához:
• Liszt: 300 g (extra sikér búzalisztet használtam - Vagy BL55)
• Élesztő: 20 g
• Só: 5 g (csapott teáskanálnyi)
• Cukor: 30 g
• Vaj: 80 g
• Tojás: 1 db egész + 1 db sárgája
• Tej: 80 ml
Hozzávalók a töltelékhez:
• Habtejszín: 80 ml
• Étcsokoládé: 100 g
• Cukor: 50 g
• Vaníliás cukor: 1 csomag
• Só: 1 csipet
• Dió: 100 g
Hőmérséklet: 170–180 °C - alsó-felső sütési mód
Sütési idő: 40–45 perc
A videóban láthatod, hogyan készítsd.
A babkát izraeli kalácsként vagy jeruzsálemi kalácsként is ismerik. Egyesek úgy vélik – és a nevének is hitelességet ad –, hogy zsidó hagyományokból származik, mások viszont egy lengyel húsvéti süteménynek gondolják. A név maga szláv eredetű, jelentése „nagymama” vagy „kisasszony”.
Az íze más, mint a hagyományos kalácsé, és lehet, hogy egy kicsit több munka van vele. Bár ha valaki egyszer elkészíti, biztosan 'függő' lesz, mert olyan finom és gyönyörű.
Érdemes kipróbálni.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!