Ma már egyre kevesebben fogyasztják, pedig számtalan jótékony hatása van, a ropogó térdet is gyógyítja, ráadásul otthon, házilag is könnyen elkészíthető.

Ettél már valaha disznósajtot? Akkor tudod, hogy mennyire finom. De vajon tisztában vagy azzal, hogy milyen jótékony hatásai vannak?

Mára a média és a társadalom azt sulykolja az emberekbe, hogy az egészséges élet az a zsírmentes és fűszermentes élet, holott ez nem így van.

Régebben, dédnagymamáink idejében még sokkal több volt az egészséges ember, és az idősek is sokkal fittebbek voltak, mint napjaink vénjei.

Ez a kicsattanó egészség pedig egyértelműen az étrendben keresendő. Régebben tényleg egészségesebben főztünk, természetesebb alapanyagokból.

Az egyik kedvenc volt a disznósajt, mely a nép gyógyászatban is alkalmazott volt, amolyan étrendbe épített kiegészítésként. Tudtad például, hogy a zsír önmagában nagyon sok esetben gyógyítja az ekcémát?

A neten, de talán még ismerőseid körében is fogsz olyat találni, aki csak erre esküszik. A zsír ugyanis remekül hidratál és ma is sok krém egyik összetevője valamilyen állati zsír.

A disznósajtban is sok a zsír, mindemellett tápláló és bár nehéz ételnek számít már, bátran fogyaszthatunk belőle, mert egész napra ellát minket energiával.

Tudtad, hogy fájó, ízületekre kiváló?

A disznósajtban rengeteg az állati porc, ami természetes úton segíti az ízületeink regenerálódását, így akinek ilyen problémája van, és fáj, vagy ropog a térde, annak nagy segítsége lehet a disznósajt.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!