Hozzávalók:
Tészta :
- 1 csésze cukor,
- 1 csésze darált dió,
- 1 csésze tej,
- 1 csésze liszt,
- fél csésze vaj vagy olaj,
- 1 tojás,
- 1 csomag.sütőpor,
- 1 csomag vaníliás cukor
- , 1 csipet só.
Tepsi mérete : 32 x 26 cm
1csésze = 2 dl.
Krém:
- 2 csomag vaníliáspudingpor,
- 5 dl tej,
- 20 dkg vaj,
- 10 dkg porcukor,
- 1 csomag vaníliáscukor .
Hab : 2 dl cukrászhab.
A száraz anyagot liszt, dió, sütőpor, só, vaníliás cukor összekeverem. A tojást a cukorral, vajjal kikeverem bele apránként a tejet a lisztes keveréket felváltva. Az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 180 fokon sütöm tűpróbáig.
Felfőzzük a tejjel a pudingot, kihűtjük .Porcukorral habosra keverjük a vajat és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz és habosra keverjük.
A kihűlt tésztára kenjük a krémet és a felvert cukrászhabot.
A tetejét megszórjuk darált dióval.
Horváthné Manka receptje
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!