Hozzávalók:

Tészta :

  • 1 csésze cukor,
  • 1 csésze darált dió,
  • 1 csésze tej,
  • 1 csésze liszt,
  • fél csésze vaj vagy olaj,
  • 1 tojás,
  • 1 csomag.sütőpor,
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • , 1 csipet só.

Tepsi mérete : 32 x 26 cm

1csésze = 2 dl.

Krém:

  • 2 csomag vaníliáspudingpor,
  • 5 dl tej,
  • 20 dkg vaj,
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 csomag vaníliáscukor .

Hab : 2 dl cukrászhab.

A száraz anyagot liszt, dió, sütőpor, só, vaníliás cukor összekeverem. A tojást a cukorral, vajjal kikeverem bele apránként a tejet a lisztes keveréket felváltva. Az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 180 fokon sütöm tűpróbáig.

Felfőzzük a tejjel a pudingot, kihűtjük .Porcukorral habosra keverjük a vajat és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz és habosra keverjük.

A kihűlt tésztára kenjük a krémet és a felvert cukrászhabot.

A tetejét megszórjuk darált dióval.

Horváthné Manka receptje

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!