Az egész élete máshogy alakult volna.

Bár már 10 éve nincs köztünk, Antal Imre neve és munkássága ma is felejthetetlen. Generációk életének volt meghatározó élménye.

Pedig eredetileg nem humoristának készült. Köztudott, hogy Antal Imre a televíziózás előtt zongoristaként a vi­lág minden szegletében fellépett, és számos nemzetközi versenyt is megnyert. A magyar zenei élet egyik nagy tehetsége volt, de jobb keze ízületi gyulladása miatt a hetvenes évek elejétől nem folytathatta hivatását. Azt viszont mostanáig csak néhány be­avatott tudta, hogy mi volt a hirtelen jött betegség előzménye.

Koncz Gábor most elárulta a régi titkot a Borsnak:

'Imruska a Zeneművészeti Főiskolára járt, és mi tudtuk, hogy behívták katonának. Amikor őrségbe állították, ez a drága ember ott állt, és ahelyett, hogy zsebre dugta volna a kezét és letámasztotta volna a puskát valahova, előírásszerűen markolta a fegyvert a dermesztő hidegben. Lefagytak az ujjai. Ragyogó zongorista volt, fényes karrier állt előtte, és ő kötelességtudatból hagyta, hogy lefagyjanak az ujjai. Mivel egy kulturált, kellemes pali volt, ragyogó intelligenciával, bejátszotta magát a te­le­vízióba is' – mesélte a színész a Borsnak.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!