Citromsárga riasztás van kiadva szinte az egész országra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: A vonuló front miatt még több helyen fordulnak elő a kora reggeli órákban viharos széllökések (~70 km/h), elsősorban a front vonalában. Mögötte is még a délelőtti órákban előfordul egy-egy 60 km/h körüli lökés, majd délutánra tovább mérséklődik a szél - ám az erős lökések megmaradnak. Délután már legfeljebb csak záporos csapadékban (zápor, hózápor, hódarazápor) fordul elő 70 km/h körüli széllökés. Jelenleg citromsárga riasztás van érvényben szinte az egész országban.

A front csapadékában az eső, zápor mellett havas eső, hó is megjelenik. Mérhető hóréteg legfeljebb a hegyvidéki tájakon fordulhat elő, másutt maximum lepelnyi réteg képződhet (de síkvidéken a latyak a legvalószínűbb). Reggelre a hegységekben max. 5 cm-es olvadozó, nedves, tapadó hóra lehet számítani. Napközben a magasabb hegycsúcsok kivételével mindenütt gyorsan elolvad a hóréteg.

Keddre virradóan erős, viharos északnyugati széllel, esővel, majd egyre inkább havas esővel, havazással markáns hidegfront érkezik. Napközben fokozatosan egyre kisebb területre korlátozódik a csapadék, délután délen, délkeleten számíthatunk még kisebb havas esőre, hószállingózásra, északnyugaton pedig egy-egy futó záporra, hózáporra. Késő délután északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Délután még sokfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Erős lehűlés várható, délután mindössze 4-9 fokot mérhetünk. Hajnalban +5 és -2 fok közötti minimumokra van kilátás.

Szerdán a napos-gomolyfelhős időben több tájegységünkön is kialakulhat elszórtan átmenetileg futó zápor, hózápor, néhol akár az ég is megdörrenhet. Élénk, erős, helyenként viharos lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 0 és -7, délután 6 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön is gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, elszórtan egy-egy zápor, hózápor, néhol esetleg zivatar ismét előfordulhat. Az élénk, erős, helyenként viharos északnyugati szélben 6-11 fok valószínű.

Péntektől felmelegedés veszi kezdetét. Pénteken és szombaton mindenhol számíthatunk többórás napsütésre, csapadék nem valószínű. A déliesre forduló szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések. Pénteken 10 és 16, szombaton már 14 és 20 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!