Egyetlen betegség sem jelentkezik, amióta ezt használom!

Itt egy házilag elkészíthető növényvédő szer, amit bárki megcsinálhat, mert nem kell hozzá más, csak víz, élesztő és cukor.

Segíti a növekedést, és erőteljesebbé teszi a zöldségek színét és ízét.

Melegítsünk fel 4 liter vizet 35 fokosra, majd tegyünk bele 15 evőkanál cukrot és 15 g porélesztőt. Nem szabad 35 fokosnál melegebbnek lennie, mert különben az élesztő elveszíti a hatását. Hagyjuk az elkészített keveréket állni 8 órát, de közben kavarjunk egyet-egyet rajta.
A keveréket egy nagyobb edényben készítsük el (kb. 10 literes) mert az élesztőtől kifuthat és pezseghet. Ha ezt a szert reggel elkészítjük, akkor este már ki is próbálhatjuk.

Először locsoljuk meg a paradicsomot, utána az uborkát, azután 6 liter vízzel hígítsuk fel a házi növényvédő szert, majd mindegyik növényre öntsünk 1 litert ebből a keverékből. Ha nagy kerted van, készíts nagyobb adagot ebből a természetes szerből, de úgy, hogy ne legyen túlságosan felhígítva. A fenti mennyiséghez 6 liter víz elégséges. Az uborka ennek a növényvédő szernek a hatására gyorsabban terem, csakúgy mint a paradicsom.

Teheted szórófejes flakonba is, és akkor a növények leveleit is spricceld vele, hogy védve legyenek a betegségektől.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!