Sokkal egészségesebb mint a bolti verzió.

A házilag készített majonéz sokkal egészségesebb mint a bolti verzió.

Hozzávalók:

  • 150 ml tej (szója, vagy mandulatej)

  • 300 ml olaj

  • 1 teáskanál mustár

  • 2-3 evőkanál citromlé

  • 1 teáskanál só

Elkészítés:

1. A tej, és az olaj szobahőmérsékletű legyen. Turmixoljuk össze ezt a két hozzávalót.
2. Nagy sebességen egy percig turmixoljuk, majd adjuk hozzá a citromlevet, és a mustárt. Ezután ismét turmixoljuk 1 percet.
3. Az eredmény 500 ml házi majonéz lesz, és ráadásul tartósítószert sem tartalmaz. Tíz napig hűtőben tárolva megőrzi a frissességét.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!