Ugyanaz a hatóanyag van benne, mint az aszpirinben, de jóval egészségesebb, szerves formában.

Fejfájásnál a legtöbben azonnal gyógyszerhez nyúlnak, hiszen a reklám azt sugallják, hogy ez az egyetlen hatékony megoldás.Pedig van természetes megoldás is.

A Healthy Pages amerikai természetgyógyászati folyóirat azt tanácsolja, hogy kisebb fájdalmakra ne aszpirint szedjünk, hanem nyúljunk például mazsoláért. Az aszpirin fő hatóanyaga az acetilszalicil-sav, amely körülbelül 20 perccel a vérbe kerülés után szalicilsavra bomlik le. Ugyanez a szalicilsav viszont számos gyümölcsben, zöldségben, gyógynövényben és fűszerben megtalálható, igaz, jóval egészségesebb, szerves formában.

Aszpirin helyett kapj be néhány szem mazsolát!

Egy nemrégiben végzett skót tanulmány szerint ezek a szalicilátok felelősek azért a jótékony hatásért, amit a gyümölcsök és zöldségek a szívre, a vérkeringésre és véredényekre kifejtenek, például azáltal, hogy csökkentik a vér savasságát.

A mazsolán és a szőlőn kívül elsőrangú szalicilforrás – azaz fájdalomcsillapító – például a málna, a sárgabarack, a fekete áfonya, a cseresznye, az aszalt szilva, a narancs, a brokkoli, az édesburgonya, az uborka és a spenót. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!