Kicsavart fák, leszakított elektromos vezetékek, villámcsapás miatt kigyulladt épület - folyamatos a kárelhárítás. Sok helyen még mindig akadozik a vonatközlekedés.

Megjött várva várt lehűlés - de hatalmas égzengés kísérte. A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás, jégeső, és 60-70, egy-egy helyen 80-100 km/h-s szélroham társult.

A tűzoltóknak is sok munkát ad a vasárnapi vihar, délután Bács-Kiskun és Pest megyébe, este pedig már Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe is riasztották őket kidőlt fák, lefújt tetőcserepek és leszakadt vezetékek miatt.

A katasztrófavédelem közleménye szerint a szél által kicsavart és kidőlt fák, valamint leszakított elektromos vezetékek eltávolításához, lakóházak pincéjében és udvarán álló víz szívatásához, az eső miatt beázott falú házakhoz, villámcsapás miatt kigyulladt épületekhez riasztják a tűzoltókat, akik folyamatosan hárítják el a károkat.

Ízelítő a káreseményekből:

  •     A Bács-Kiskun megyei Bócsán, az 54-es főút több szakaszán fák borultak az úttestre megállítva a forgalmat.
  •     Nagybaracskán, a Szent István utcában a leszakadt elektromos vezeték az úttestre lóg, ezért a tűzoltók az áramszolgáltató szakembereit is értesítették.
  •     Izsákon, a Szabadság téren egy fa dőlt egy üres személyautóra.
  •     Az orgoványi Felsőjárás tanyán egy hatméteres akácfa dőlt egy lakóépületre, Fülöpszálláson, a Székekpuszta tanyánál szintén egy kidőlt fa okoz gondot.
  •     Pest megyében Tápiószeléről érkezett a legtöbb riasztás: a Jókai úton a villanyvezetékre, a település és Tápiógyörgye között pedig egy autó elé dőlt egy fa.
  •     A Györgyei úton nemcsak az elektromos vezetéket, de a távközlési kábeleket, illetve egy lakóház tetejét is megrongálta egy kidőlt fa, a Lehel úton pedig egy kerítésre dőlt fa a gázvezetékben is kárt tett.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!