Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 4 evőkanál mák
- 4 evőkanál porcukor
- 1 db tojás
- 1 csipet só
A megmosott krumplit héjában főzd meg körülbelül fél óra alatt. Hagyd hűlni, hámozd meg, törd össze, és hagyd teljesen kihűlni. Ekkor alaposan dolgozd össze a tojással, öt deka vajjal, sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz.
A tésztát oszd cipókra, nyújtsd ki ujjnyi vastagra, és vágj belőle kétujjnyi hosszú, fél centi széles csíkokat. A darabokat egyenként sodord össze a tenyereddel, és rakd lobogó, sós vízbe. Ha a nudlik feljönnek a víz felszínére, várj még egy-két percet, és szűrd le. Egy kis serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat, és locsold meg vele a tésztát.
Frissen darált, porcukorral összekevert mákkal megszórva tálald.