HOZZÁVALÓK:

  • 0,5 kg szélesmetélt tészta (más típusú tészta is megfelel)
  • 250 g darált mák
  • 6 db tojás
  • 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg cukor ( ízlés szerint kevesebb is lehet )
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál méz, ( ha nincs 3 evőkanál cukor laposan mérve )
  • 1 teáskanál fahéj ízlés szerint mazsola
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 40 dkg reszelt alma ( fél kg-ot is megbír )

Enyhén sós vízben megfőzzük a tésztát.

A tojásokat kettéválasztjuk.

A sárgáját összekeverjük cukorral, porcukorral, vajjal. Beletesszük a mézet, a citromhéjat, a tejfölt, fahéjat, csipet sót, mákot, beáztatott mazsolát (ha szeretjük).

Ha megfőtt a tészta, leöntjük róla a vizet. Összekavarjuk a mákos masszával.

A tojásfehérjét pici sóval felverjük.

A kemény hab felét beletesszük a tésztába, finoman összekeverjük.

Kivajazott tepsibe öntjük.

Rátesszük a megmaradt tojásfehérjét a tetejére, hogy megvédje a tésztát az égéstől.

Előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésen sütjük 45-50 percig.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!