Nem elég csapvizet tölteni a vázába...

A virágokat legjobb meleg, körülbelül 35-40 C°-os vízbe tenni! A hagymás növényeket - nárcisz, tulipán, kardvirág viszont a hűvös vizet szeretik.

Milyen víz is kerüljön a vázába?

1 liternyi meleg vízben oldjon fel 3 evőkanál kristálycukrot és 2 evőkanál ecetet! Annyi víz legyen a vázába, hogy a virágok szára 7-10 cm-re lógjon a vízbe! 2-3 naponta cserélni kell a vizet!

Sokan alkalmazzák, hogy a sima vizet szénsavas üdítővel 'dúsítják'. 1 liter csapvízhez kb negyed pohárnyi üdítőt érdemes tenni.

Egy másik népszerű módszer szerint 3 csepp fehérítőszert (pl. Domestos)  és 1 teáskanál cukrot kell 1 liter vízhez hozzáadni.

Baktériumölés alkohollal - Adjon a vízhez néhány csepp vodkát vagy bármilyen tiszta, tömény alkoholt és 1 teáskanál cukrot! Kétnaponta cseréljen vizet, és a friss vízbe se felejtse el a fenti két adalékanyagot beletenni!

TIPP: Már a virág levágásánál van egy fontos dolog: minél ferdébb legyen a vágás, hogy nagyobb felületen tudja felszívni a vizet. A vízbe kerülő részről távolítsa el a leveleket. Egy valamit nem kell csak leszedni: a rózsa tüskéit.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!