Ha megkarcolódott a napszemüvegünk lencséje, még nem feltétlenül kell azonnal újat vásárolnunk.

Egy karcos szemüveg használhatatlan. A kisebb gond, hogy tönkreteszi az üveg esztétikáját, de még károsítja is a látásunkat, fárasztó és fejfájást is okozhat.Persze a legjobb optikushoz fordulni. De annak ára is van. Ki lehet próbálni az alábbi praktikákat is.

Ezeket a módszereket a napszemüveg esetében is alkalmazhatjuk.

Vazelin

Tegyünk egy kevés vazelint a lencsére, majd pár másodpercig dörzsöljük át egy tiszta ruhával. Ha szükséges ismételjük meg a műveletet. Egy tiszta, száraz ruhával távolítsuk el a fölösleges vazelint.

Fogkrém

Nyomjunk egy puha pamut rongyra egy kevés fogkrémet, majd óvatosan dörzsöljük át többször vele a lencséket. Ezután öblítsük le hideg vízzel, és töröljük szárazra. Ismételjük meg többször ezt a műveletet, míg egy karcálló réteg képződik a felületen, és eltűnnek a karcolások.

Szódabikarbóna

Egy kevés víz, és szódabikarbóna segítségével készítsük egy pasztát. Majd egy pamut ruha segítségével dörzsöljük át a szemüveg lencséit. Öblítsük le hideg vízzel, és, ha szükséges, többször ismételjük meg a műveletet.

Autófényező viasz

Ha van otthon egy kevés autóviaszunk, próbáljuk ki a szemüveg lencse polírozására. Egy puha, tiszta ronggyal töröljük át a lencséket, és látni fogjuk, hogy olyan lesz, mintha új lenne az üveg.

Szélvédő tisztító

Egy vízlepergető rongyra tegyünk egy kevés szélvédő tisztítót, és töröljük pár másodpercig a lencséket. Sokkal tisztábbak lesznek, és a speciális folyadék a párásodást is megakadályozza.

Ezeket a módszereket a napszemüveg esetében is alkalmazhatjuk.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!