Mindenféle hírek terjedtek, hogy milyen szigorítást jelent be a miniszterelnök.

„Rekordokat döntöget a járvány harmadik hulláma” – jelezte a Kossuth Rádió mai adásában Orbán Viktor és elárulta, hogy ez például azt jelenti, hogy mindennél magasabbra, 213-ra emelkedett a 24 órában a járványban elhunytak száma és közben új csúcsra, 1174-re emelkedett azoké, akiket lélegeztetőgéppel kell segíteni.
A kormányfő azt mondta, hogy mivel a járványügyi szakemberek szerint „ez nem az a pillanat, amikor lazítani lehetnek” és ezért még legalább egy hétig érvényben maradnak a ma hatályban lévő korlátozások. Jövő pénteken jelenti majd be, hogy a húsvét előtti nagyhétre milyen szabályok vonatkoznak.

„A rekordokat döntöget a járvány harmadik hulláma” kifejezés után elárulta, hogy az elmúlt 24 órában elhunyt a járványban 213 ember és 1174 főre emelkedett a lélegeztetőgőépen lévők száma (tegnap 1170 fő volt). Rajtuk kívül több, mint 9000 ember van kórházban a koronavírus-fertőzés miatt, de pontos számot nem mondott se a kórházi ápoltakra (tegnap 10 ezer 386 fő volt), se az új fertőzöttek számára.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!