Egy vékony piskóta, és benne sok töltelék. Mennyei!

Hozzávalók:

- 3 tojás

- 3 evőkanál cukor

- 3 evőkanál liszt

- fél teáskanál sütőpor

A krémhez:

- 20 dkg cukor

- 2 tojás

- 50 ml tej

- 2 teáskanál instant kávépor

- 30 dkg vaj

- 20 dkg darált dió

- 6 dkg vágott dió (A tetejére)

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot hozzákavarjuk. A tojások sárgáját is beledolgozzuk, majd a lisztet és a sütőport is belekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe kanalazzuk és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megfelelő állagú-e.

A tojást, a cukrot, a tejet és a kávét egy edénybe tesszük, lassú tűzön felmelegítjük. Amikor összefőtt, levesszük és hagyjuk kihűlni. A vajat kikavarjuk és kanalanként beledolgozzuk a kihűtött kávés krémet, majd a darált diót. A kihűlt piskótát nedves konyharuhára tesszük és rákenjük a krém háromnegyedét, majd óvatosan feltekerjük. A tekercset fóliába csomagoljuk és 40 percre hűtőbe tesszük, majd kivesszük, megkenjük a külsejét a maradék krémmel és megszórjuk a vágott dióval. Lehűtve szeleteljük.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!