Hozzávalók a tésztához

  • 6 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg darált dió

Krém:

  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 evőkanál őrölt kávé
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 evőkanál darált dió

Csokimáz:

  • 1 tábla 70%-os étcsokoládé
  • 1 teáskanál olaj

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.

Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezt már lassú fordulaton.

A lisztet a sütőport és a diót hozzákeverjük.

Sütőpapírral bélelt, 25×34 cm-es tepsibe öntjük és 180 °C-on 25-30 percig sütjük. (tűpróba)

A krémhez a pudingot összekeverjük a kávéval és csomómentesre elkeverjük a tejjel, a cukorral és sűrűre főzzük.

Habosra keverjük a vajat a porcukorral és a darált dióval, majd a kihűlt főzött krémet hozzákeverjük. (végig géppel keverjük)

A kihűlt piskótára kenjük a krémet és hűtőbe tesszük

Elkészítjük a csokimázat: A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd ráöntjük a piskótára és tortakéssel elkenjük.

Visszatesszük a hűtőbe. Dermedés után vizes késsel szeljük.

Hegyi Éva receptje.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!