Hozzávalók a sült hekkhez:
- 1 kg fagyasztott hekkfilé
- 120 ml olaj
- 1,5 teáskanál só
- 1 teáskanál Vegeta (vagy más szárított fűszerkeverék)
- 100 g búzaliszt
- 1 evőkanál édes paprika
- 1/2 teáskanál csípős paprika
- 1 teáskanál souvlaki fűszerkeverék (opcionális)
Engedje fel a fagyasztott hekkfilét, alaposan mossa meg, majd törölje szárazra papírtörlővel.
Vágja ketté a haldarabokat, távolítsa el a belsőségeket és az uszonyokat.
A fűszerkeverék elkészítése:
Egy tálban keverje össze: lisztet, sót, vegetát, édes és csípős paprikát, opcionálisan a souvlaki fűszerkeveréket.
Öntsön kb. 100 ml olajat egy tepsi aljára, hogy teljesen befedje.
Forgassa meg a halszeleteket a lisztes-fűszeres keverékben, majd helyezze őket a tepsibe úgy, hogy ne fedjék egymást.
Locsolja meg a halat a maradék olajjal (kb. 20 ml).
Melegítse elő a sütőt 200°C-ra.
Süsse a halat 20 percig.
Vegye ki a tepsit, fordítsa meg a halszeleteket, majd süsse további 20 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Tegye a megsült halat papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
Tálalja burgonyasalátával vagy friss zöldségekkel.