Hozzávalók a sült hekkhez:

  • 1 kg fagyasztott hekkfilé
  • 120 ml olaj
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 teáskanál Vegeta (vagy más szárított fűszerkeverék)
  • 100 g búzaliszt
  • 1 evőkanál édes paprika
  • 1/2 teáskanál csípős paprika
  • 1 teáskanál souvlaki fűszerkeverék (opcionális)



Engedje fel a fagyasztott hekkfilét, alaposan mossa meg, majd törölje szárazra papírtörlővel.
Vágja ketté a haldarabokat, távolítsa el a belsőségeket és az uszonyokat.

A fűszerkeverék elkészítése:
Egy tálban keverje össze: lisztet, sót, vegetát, édes és csípős paprikát, opcionálisan a souvlaki fűszerkeveréket.

Öntsön kb. 100 ml olajat egy tepsi aljára, hogy teljesen befedje.
Forgassa meg a halszeleteket a lisztes-fűszeres keverékben, majd helyezze őket a tepsibe úgy, hogy ne fedjék egymást.
Locsolja meg a halat a maradék olajjal (kb. 20 ml).
Melegítse elő a sütőt 200°C-ra.
Süsse a halat 20 percig.
Vegye ki a tepsit, fordítsa meg a halszeleteket, majd süsse további 20 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

Tegye a megsült halat papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
Tálalja burgonyasalátával vagy friss zöldségekkel. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!