Hozzávalók
- 60 dkg liszt,
- 2 tojás sárgája,
- 10 dkg olvasztott ráma,
- 6 ek porcukor,
- 1 élesztő,
- 1 kk só,
- 5 dl tej,
- reszelt citrom héj,
- 1 cs van cukor.
Kelt tésztát készítünk. Az üres dobozokat alufóliával bevonjuk. Megkenjük olajjal. A megkelt, kisodort tésztát 2 cm-es csíkokra vágjuk és a dobozra tekerjük h egy kicsit fedjék egymást.
Megkenjük olvasztott rámával és meghempergetjük cukorban, stb., ki hogy szereti.
A sütő grill fokozatán sütjük állítva (Ha nincs grill fokozat, simán alsó-felső sütésen is lehet). Vagy fekve, de akkor forgatni kell. 200 fokon. És figyelni, mert nagyon hamar készen van! A kész kalácsokat folpackba csomagoltam. Andrea Wehring receptje!
Ebből az adagból 6-7 db lesz!
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!