Azt mondják nem igazi magyar az, aki nem szereti a rántott húst!
Az igaz, hogy a rántott hús, rántott gomba, rántott sajt, rántott karfiol és az egyéb ilyen ételek nagyon finomak, de ugyanakkor nagyon hizlalnak is!
De ezzel a megoldással mindez kiküszöbölhető.
Hozzávalók:
- 6 csirkemell filé vagy karaj, ki mit szeret
- 3 felvert tojás
- 2 bögre zabliszt vagy darát zabpehely
- 3 csésze darált mandula vagy Mester morzsa (vegyíthető is)
- 1,5 teáskanál fokhagymapor
- 1 csokor petrezselyem aprítva
- fél csésze reszelt parmezán
- és ízlés szerint só meg bors.
A másik nagy problémánk az olaj, amiben kisütjük ezeket, arra meg próbáljuk ki ezt a megoldást:
1. 180-200 fokra állítsuk a sütőt.
2. Amíg melegszik, szeleteljük fel a csirke mellet vagy a karajt, hogy minél nagyobb felülete legyen.
3. Vegyünk elő tányérokat, az egyikbe a felvert tojást, a másikba a só, bors és liszt keveréke, a harmadikba pedig minden más mehet.
4. A szeleteket először a lisztben, utána a tojásban, majd a mandulás-parmezános keverékben forgassuk meg.
5. Fogjunk egy tepsit, rakjunk bele sütőpapírt, aztán rá a csirkemell vagy karaj szeleteket, végül pedig egy kis olívaolajjal locsoljuk meg, és pirulásig süssük őket!