Nem olvasta végig a betegtájékoztatót, könnyen tragédia lehetett volna belőle.

Az ügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy esztergomi anyával szemben, mivel saját részére felírt fájdalomcsillapító tapaszt helyezett el gyermekén, aki emiatt eszméletét vesztette.

A nyolcéves gyermek a nyári napközis táborban megsérült, erős hasi, majd hátfájdalmai lettek, ezért háziorvoshoz vitték. Az orvos a sértett súlyának megfelelő cseppeket írt fel, de a cseppek ellenére a gyermeknek erős fájdalmai voltak, ezért az anya a saját részére felírt tapaszból rakott fel egy darabot a gyermek hátára, és bement vele a munkahelyére.
Kis idő után a gyerek nehezen vette a levegőt, végtagjai elszíneződtek, elvesztette az eszméletét. A mentők kiérkezéséig az anyuka kollégái szájon át lélegeztették a gyermeket.
Az anya kiérkező orvosoknak sem számolt be a tapaszról, de szerencsére a légimentő orvosa észrevette, és azonnal eltávolította. Az ellenanyag beadása után a gyerek állapota normalizálódott, életét a szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

Az anya nem akart rosszat, csak nem olvasta végig  a betegtájékoztatót, ezért nem tudta, hogy a tapaszt csak az használhatja, akinek az orvos azt felírta, és a készítmény nem adható át másnak akkor sem, ha a betegsége tünetei azonosak, mert a helytelen alkalmazása túladagoláshoz vagy halálhoz vezethet.

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés büntetést javasolt.

Tilos bármilyen olyan készítményt, gyógyszert adni a gyermeknek, ami a betegtájékoztató szerint nem adható! Hiába van a 'házipatikában' olyan szer, amit úgy gondolunk, hogy adhatunk a gyereknek, azt orvosi felügyelet nélkül soha ne adjuk!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!