Tanítványai és pályatársai megtört szívvel búcsúznak.

76 éves korában meghalt Győrffy Miklós újságíró és egyetemi tanár, a magyar tévézés és rádiózás legendás alakja.

'Meghalt Györffy Miklós, aki a legnagyobbak közé tartozott a rádiós világban – szerintem. Meghalt az a szerkesztő, műsorvezető aki – persze csapatban – oly sokat tett, hogy rendszerváltozás legyen ebben az országban. Más kérdés, hogy milyen lett az, amiben persze tevékeny szerepet nem vállalt. Sőt. Meghalt a Györffy. És jól van ez így, mert az nem volt már élet a végén' – írja egykori kollégája, Fodor János.

Győrffy Miklós több mint harminc éven át a Magyar Rádió munkatársa volt. Olyan műsorokban dolgozott, mint a Krónika, a 168 Óra, a Vasárnapi Újság, a Bagoly és a Gondolat-jel. A Magyar Televízió munkatársaként pedig a Stúdió, a Hírháttér, a Napzárta, a Kincsestár vagy a Szólás szabadsága köthető a nevéhez.

1993-ban ő hozta létre az ország első kommunikáció tanszékét az akkori Kodolányi János Főiskolán, amelynek tanszékvezető docense lett.

'A Magyar Rádió és a Magyar Televízió meghatározó egyénisége maradandót alkotott, amire egykori tanítványai, pályatársai örökké emlékeznek' – írja csütörtök esti közleményében a Kodolányi János Egyetem, amely Győrffy Miklóst a saját halottjának tekinti.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!