Rendkívül érzékeny lények, akik a szeretett gazdájuk minden rezdülését érzékelik.

Sok macskabarát állítja, hogy a házi kedvencük megérzi, ha a gazdi egészségi állapota nem éppen kielégítő. Ezenkívül a tudományos kutatások azt igazolták, hogy a macskaterápia pozitív hatással van az egészségre, mivel a macska érzékelni képes gazdijának hangulatváltozásait, ami sok esetben egészségügyi rendellenességeket jelezhet.

Sok esetet rögzítettek ezzel kapcsolatban. Az egyik eset szerint egy macska gazdája mellkasán, a szívéhez közel ült, éppen akkor, amikor az éles fájdalmat érzett. Csodával határos módon a fájdalma megszűnt, a pánikállapot elmúlt, és az illető megnyugodott.

Egy másik történet egy lázas nőről és a macskájáról szól. A cica a lázas beteg ágya szélén ült, és addig nem hagyta ott gazdiját, amíg a láza nem csillapodott. A nő később elmondta, hogy érezte, hogy időről időre hőhullám öntötte el a testét. Ezek a pillanatok egybeestek a macska szőrének simogatásával. Eközben védettnek és nyugodtnak érezte magát, amikor meghallotta a cica dorombolását. 

Terápiás szerepet minden macska betölthet függetlenül attól, hogy milyen fajtához tartozik. Elég hinni a macskaterápiában, a mentális egészség szempontjából.

Tény, hogy a macskák rendkívül erős elektromágneses mezővel rendelkeznek. A beteg emberrel érintkezve a macska elektromágneses hullámai semlegesítik az érintett test által kibocsátott negatív hullámokat, így képes kiváltani a nyugalmi állapotot és növelni a betegség elleni küzdelmet.

Vannak orvosok, akik azt állítják, hogy bizonyos macskák a mentális nyugalmi állapot biztosításával hozzájárulhatnak a betegek egészségének javulásához.

“Ezek a háziállatok puszta jelenlétükkel nyugalmat sugároznak a betegek számára.” – mondta egy idősotthon orvosa. - „Szinte hihetetlen, hogy egy kezdetben egymásnak teljesen ismeretlen két ember közötti kapcsolat miként kezd kialakulni pusztán attól, hogy közösen néznek egy macskát. Anélkül, hogy észrevennék, az állat a boldogság forrását játssza az életükben, és ha csak egy pillanatra is, de sikerül elfelejteniük, miért kerültek az intézményünkbe, és újra szárnyra kap az élet iránti szeretetük. Egyszóval, a macskaterápia egyfajta optimista életszemléletet nyújt.”

Egy új élet velejárója

Vannak, akik idős korukra döntik el, hogy kertes házba költöznek. Van végre hely a kutyának macskának! Vagy épp azért visznek a lakásukba macskát, mert már több idejük van, nem lesz egyedül egész nap a kis kedvenc. Sokan mennek el menhelyre egy mentett cicáért, aki aztán biztos, hogy egész életében hálás lesz a szeretetért.

Egy kisállat nem tudja pótolni egy szerető társ elvesztését, de a magányosan élőknek gyógyírt adhat a sebekre, és az állat ragaszkodása saját élni akarását is erősítheti.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!