Könnyed stílusa, újfajta hangvétele nemegyszer kapott kritikát a szakmán belülről, de a hallgatók-nézők épp emiatt zárták a szívükbe.

Született: Budapesten, hivatalosan 1946. január elsején, valójában 1945. december 31-én.

Kertész Zsuzsát az iskolai versenyek zene, próza és mesemondás kategóriákban aratott győzelmei indították el a pályáján. Zongorázott, vezetett kamarakórust, majd 1965. február 15-étől a Magyar Rádió bemondója lett, ahol kilenc évet töltött. A Made in Hungary című könnyűzenei verseny közvetítésén figyeltek rá fel a televíziósok, és 1974. április 1-jétől az MTV munkatársa lett.

Szerepelt a História, az Életet az éveknek, a Házibarát című műsorokban, és nemzeti esteken is, ahol orosz nyelvtudását is hasznosítani tudta.

Montágh Imrével közösen készítették a Beszédművelés című sorozatot.

Kertész Zsuzsa az elmúlt évek során beszéd-, és személyiségfejlesztő-, közszereplésre felkészítő csoportos és egyéni tréningeket vezetett, valamint különböző terápiák hasznosításán dolgozik.

40 éven át volt a Magyar Rádió, illetve a Magyar Televízió bemondója. Könnyed stílusa, újfajta hangvétele nemegyszer kapott kritikát a szakmán belülről, de a hallgatók-nézők épp emiatt zárták a szívükbe.

Több diplomája van, köztük pszichológusi. Jelenleg pszichológusként tevékenykedik, de beszéd-, személyiségfejlesztő- és közszereplésre felkészítő tréningeket is vezet. 

Egy fia van, Tímár Andor színművész, coach, a Menuhin által alapított MUS-E magyarországi elnöke, milánói alapító tagja.

Ez is érdekelhet: Ilyen kapcsolat van Kertész Zsuzsa és Szabó Gyuri bácsi füvesember között. ITT olvashatod a cikket.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!