Sokak kedvence volt!

Kovács P. József évtizedeken át a Magyar Televízió egyik legnépszerűbb bemondója volt, a mai napig sokan felismerik. 1941. július 4-én született Budapesten. Először érettségire készülőként, 1959-ben szerepelt a tévében: országos szavalóversenyt nyert, egy Ady-verset szavalva pedig élőben volt látható és hallható a televízió képernyőjén.  
Irodalomtanára Szabó Magda volt, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán pedig Fischer Sándortól tanult beszédtechnikát, aki később telefonon ajánlotta neki, hogy jelentkezzen a Magyar Televíziónál, ahol éppen bemondót kerestek.

A Magyar Televíziónál végül 1962-ben kezdett el dolgozni. Nemcsak bemondó, de számtalan gálaműsor, ünnepi hangverseny, vetélkedő konferansziéja, portréinterjúk riportere és irodalmi műsorok előadója volt. Évtizedekig a TV Híradó hírolvasójaként is tevékenykedett, az egyik legfelkészültebb kollégaként tartották számon. A Magyar Rádióban is vezetett műsorokat. Hivatásos előadóművészként rendszeresen vállal fellépéseket, a Magyar Versmondók Egyesületének a mai napig tagja.
1985-ben Kazinczy-díjjal, 2001-ben a Magyar Televízió életműdíjával tüntették ki - ugyanebben az évben kellett távoznia a Magyar Televíziótól. Ez mai napig fájó pont az életében.

Kovács P. József teljesen visszavonult a médiától, az elmúlt években csak egy-egy rendezvényen jelent meg, jelenleg a családi vállalkozásaiban dolgozik.
Fia, Kovács Kristóf is televíziózik, producerként dolgozik. Többek között az Activity Show, a Szulák Andrea Show vagy a Showder Klub producere is volt. 

Pár éve így nyilatkozott:

- Már korábban is volt egy éttermünk a belvárosban, még aktív televíziós koromban. Ez a mostani már a mai idők emberét hivatott szolgálni magas színvonalon. A fiam, Kristóf az Esti Showder televíziós producere, és ahogy a stúdióban, itt is rajta van a szeme mindenen. Az ő hobbija a belső dizájn gondozása is. Marietta, a feleségem a gazdasági ügyeket intézi, de ha kell, a szilvás gombócot is meggyúrja. Brigi, a lányom az Olaszországban szerzett bölcsészdiplomájával nem talált munkahelyet a szakmájában, így ma kétgyerekes főállású anya, aki az étteremben kritikus szemmel vigyáz a minőségre. Az unokáim majdhogynem itt születtek! Mondogattuk is, hogy az első szavuk nem az lesz, hogy 'mama' meg 'papa', hanem az, hogy 'látványkonyha'. Én pedig mindig ott vagyok, ahol a legnagyobb szükség van rám.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!