Sokan attól félnek, hogy a bőrrák egyik fajtája.

Ha piros folt jelenik meg a testeden, nem kell azonban pánikba esned.

A kis piros elváltozás a bőrön az úgynevezett hemangioma egy jóindulatú kis daganat.

A hemangiómának többféle típusa van, attól függően, hogy milyen erekből áll (kapilláris, véna, artéria). Az alak és a megjelenés függ attól, hogy felszínesebben (bőrön) vagy mélyebben (belső szervekben) található-e az elváltozás. Általában vörös vagy kékes elszíneződésű, lapos vagy dudoros, kerek vagy szabálytalan alakú elváltozás látható a felszínhez közeli érdaganatok esetén. A hemangiómát alkotó erek egyenletes vagy barlangos tágulata okozza a jellegzetes formát.

A két fő okozója van:

A kor: A legtöbb ember 30 éves kora után küszködik a foltokkal, melynek egyik oka, hogy a kor hatására a bőr is változik. A foltok leginkább a kezeken, a karon és a vállakon keletkeznek.

Egészségügyi problémák, vagy egészségtelen életmód: Ha a piros folt elkezd növekedni az annak a jele, hogy a májjal, a vérerekkel vagy a hormonokkal gondok vannak.

Ha napról napra változást észlelsz a folton, az a legjobb megoldás, ha szakorvoshoz fordulsz. Általában nem okoz komoly gondokat, azonban ajánlatosabb megvizsgáltatni, egy esetleges jövőbeni gond megelőzése érdekében.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!