A kifliket kettévágjuk és a végüket levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével, kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet ...

Töltött sült kifli. Pikk pakk kész és levesz a lábadról.

Hozzávalók :

  • 4 db kifli

  • 15 dkg füstölt sajt

  • 10 dkg felvágott

  • 6 dkg vaj

  • 2 db tojás

  • 1 db zöldpaprika

  • 1 db pirospaprika

  • 0.5 kiskanál só

  • 1 csipet bors

  • 1 csipet paprika

  • 1 kevéske reszelt sajt

Elkészítés: A kifliket kettévágjuk és a végüket levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével, kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet késsel, vagy az ujjunkkal kivesszük.  Így tölcséreket kapunk, amiket megtöltünk töltelékkel.

Töltelék: 15 dkg füstölt sajtot kis lyukú reszelőn reszeljünk le. 2-3 evőkanálnyi reszelt sajtot meghagyunk a kiflivégekre és a tetejére. A 10 dkg felvágottat, a főtt tojást zöldpaprikát és az 1 pirospaprikát apró kockákra daraboljuk.
A kiflibelet és a kiflik végeit, apró részekre daraboljuk. Egy tálban jól összekeverjük a töltelék hozzávalóit, majd ezzel a masszával megtöltjük a kifliket, egy kávéskanál segítségével. A megtöltött kiflik végeit, a félretett reszelt sajtba nyomkodjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180-200 fokon addig sütjük, amíg szép pirosak nem lesznek.

Még melegen kínáljuk.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!