Töltött sült kifli. Pikk pakk kész és levesz a lábadról.
Hozzávalók :
-
4 db kifli
-
15 dkg füstölt sajt
-
10 dkg felvágott
-
6 dkg vaj
-
2 db tojás
-
1 db zöldpaprika
-
1 db pirospaprika
-
0.5 kiskanál só
-
1 csipet bors
-
1 csipet paprika
-
1 kevéske reszelt sajt
Elkészítés: A kifliket kettévágjuk és a végüket levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével, kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet késsel, vagy az ujjunkkal kivesszük. Így tölcséreket kapunk, amiket megtöltünk töltelékkel.
Töltelék: 15 dkg füstölt sajtot kis lyukú reszelőn reszeljünk le. 2-3 evőkanálnyi reszelt sajtot meghagyunk a kiflivégekre és a tetejére. A 10 dkg felvágottat, a főtt tojást zöldpaprikát és az 1 pirospaprikát apró kockákra daraboljuk.
A kiflibelet és a kiflik végeit, apró részekre daraboljuk. Egy tálban jól összekeverjük a töltelék hozzávalóit, majd ezzel a masszával megtöltjük a kifliket, egy kávéskanál segítségével. A megtöltött kiflik végeit, a félretett reszelt sajtba nyomkodjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180-200 fokon addig sütjük, amíg szép pirosak nem lesznek.
Még melegen kínáljuk.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!