Hozzávalók

  • Kifli,
  • túró,
  • tojás,
  • cukor,
  • porcukor.

1/2 kg túró kb 8-10 kiflihez elegendő (kivajazott jénaiba, sütőben is süthető). Zsemléből is készíthető.

Igény szerint tehetünk hozzá (nem kötelező): citromhéjat, mazsolát, vaníliás cukrot, lekvárt, natúr tömlős sajtot. Ami éppen van.

Félbevágjuk a kiflit, kiszedjük a belsejét, a túrót összetörjük a tojással, összekeverjük a cukorral, hozzáadom a kiflik belsejét (kicsi tejföl vagy még kevéske tej, hogy tölthető, lágy legyen a massza), és ezt az egészet visszatöltöm a kiflikbe, majd forró olajban kisütöm, porcukorral szórom.

Nem kell panírozni, nem kell tojásba mártani, csak úgy ahogy van, forró olajban (hogy ne szívja meg magát) addig sütni, amíg szép barna és ropogós nem lesz! Picit pirosra, de ne füstöljön az olaj. Amikor olyan sültebb színt kap, megfordítom a másik oldalra. Mikor kisült, vaníliás porcukorba megforgatjuk.

Oláhné Erzsébet receptje

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!