Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 1/2 liter tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1,5 dl étolaj

sós massza

  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál só
  • víz

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókkal összedolgozzuk.
Duplájára kelesztjük a tésztát, felosztjuk, kicsit pihentetjük, sodorjuk, perecet formázunk, lekenjük tojással és a tepsiben még pihentetjük egy kicsit. 200 fokos sütőbe tesszük, majd ha színesedik kivesszük a sütőből, meglocsoljuk a sós masszával és visszatesszük a sütőbe.

A sós masszához az anyagokat kikeverjük, jó sűrű palacsinta tészta állagúra. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!