Természetes vízhajtó, ami hatékonnyá teszi a máj méregtelenítését. Gyulladásgátló és anti-bakteriális tulajdonságait sem lehet elhanyagolni, és fertőzések kezelésére is alkalmas a fül, orr, torok gyulladásainál.

A legfrissebb kutatások szerint, a rozmaring megelőzi az öregedést, és erős antioxidáns szerként használható a test minden pontján. Flavonoidokban (növényi festékben) igen gazdag, és ezek a vegyületek javítják a véráramlást minden szövetben, erősítik a vérereket, és elősegítik a jobb vérkeringést. Ezért fantasztikus szer a hajhagymáknak.

Ezen kívül pozitívan befolyásolja az emésztőrendszert, az emberek gyakran használják székrekedés, hasi görcsök, emésztési zavarok ellen, és megszünteti a nem megfelelő tápanyag-felszívódást a bélben. Azt már tudományosan kimutatták, hogy a rozmaring kivonat stimulálja az epében a zsírok emésztését.

Egy 1995-ös tanulmány felfedezte, hogy a rozmaring természetes vízhajtó, ami hatékonnyá teszi a máj méregtelenítését. Továbbá gyulladásgátló és anti-bakteriális tulajdonságait sem lehet elhanyagolni, nagyszerű a  fertőzések kezelésére a fül, orr, torok gyulladásainál.

Ezen túlmenően megszünteti a fáradtságot és az izomfájdalmat, reumát, isiászt enyhíti. Külső használatra, hígítsuk a rozmaringolajat semleges olajjal, alkalmazzuk az érintett területen pakolás formájában. Rozmaring tea fürdőbe öntve egy másik jó módja annak, hogy enyhítsük a reumát.

A rozmaring tinktúra vagy illóolaj formájában elősegíti a megfelelő véráramlást a fejbőrön, megakadályozza a kopaszodást és az korpásodást.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!