...és utána megeheted!

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

 

250 g liszt
2 tojás
60 g cukor
180 g tej
30 g vaj
1 csomag száraz élesztő

 

 

Töltelék:
Nutella
2 evőkanál tej

 

 

Elkészítés:

 

 

Keverjük össze a lisztet az  élesztővel és a cukorral , és vájjunk egy lyukat a tészta közepébe , adjuk hozzá az enyhén felvert tojást, majd lassan a tejet és az olvasztott vajat is, dolgozzuk össze annyira, hogy egy lágy állagú tésztát kapjunk. Kelesztő tálban langyos helyen kelesszük, míg a térfogata a duplájára  nő.
Osszuk a tésztát 4 egyenlő részre  majd sütőpapíron kinyújtva vágjunk ki 4 db fenyőfa alakzatot. Ezekből kettőt nutellával megkenünk, a két másik lappal pedig befedjük. Az ábrán látható módon a fenyőfa két oldalát másfél cm széles csíkokra bevagdossuk, majd mindegyik csíkot megcsavarjuk. Még vagy 30 percig hagyjuk kelni, majd a tetejét bekenjük langyos tejjel, éssütjük körülbelül 25-30 percen át 180 °-on.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!