Egy kedves olvasónk emlékezett vissza gyermekkora kedvenc ételére:

'Az én anyukám is gyakran készített rakott tésztát ( rakott csíkot ) Az általa gyúrt, kifőzött, megzsírozott tésztát két részre osztotta:
Egy nagy zománcozott tepsi egyik felében, a tésztát bőséges cukros mákkal és szilvalekvárral, a tepsi másik felében bőséges cukros dióval és baracklekvárral rétegelte. Tetejére tészta került, amit zsírral megkent,és addig sütötte, amíg piros ropogós lett. 
Ha egy kicsit meghűlt, kockára vágva, porcukorral meghintve adagolta.

Ilyenkor a kifőzött tészta levéből 'magaleve' levest főzött - a hagymás-fokhagymás-paprikás rántást felengedte a tésztalével, sóval,borssal (petrezselyemzölddel ) ízesítette, betétnek egy kevés csupasz tésztát tettünk bele.

Ez gyerekkoromban, nálunk egy komplett ebéd volt.'

Az Ízőrzők című műsorban is bemutatták, hogyan készült a magaleves:

Hozzávalók:

a krumplihaluska főzőleve,

2 nagy fej vöröshagyma,

2-3 fakanálnyi sertészsír,

3 púpos kávéskanál őrölt pirospaprika,

1 kávéskanál őrölt feketebors,

1 evőkanál só, és néhány kanálnyi kifőzött krumplihaluska.

A vöröshagymákat megtisztítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A zsírban üvegesre pároljuk, majd elkeverjük őrölt pirospaprikával, és felöntjük a haluska főzőlevével. Őrölt borssal, és sóval fűszerezzük.

Amikor összeforrt, a tányérok aljára néhány kanálnyi krumplihaluskát teszünk, és erre merítünk a levesből.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!