A híres mesterszakács biztosan sok félét kóstolt már, ezért ha ő mondja, hogy ez különösen ízlett neki, arra mindenképpen érdemes odafigyelni!
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg túró
- 20 dkg margarin
- 2 db tojás
- 1 cs. sütőpor
- 10 dkg sajt
- 1 dl tejföl
- csipet só
Az áttört túrót, lisztet, sütőport, sót jól összekeverjük. Ezután mehet bele az olvasztott margarin, amivel újra jól átdolgozzuk. Jöhet a tojás, de csak egy része, hogy maradjon a kenéshez!
Az elkészült tésztát a hűtőben pihentetjük.
Ezután kiszaggatjuk, majd a szokásos módon megsütjük 20-30 perc alatt. Laci bácsi meg is södri-pödri a pogácsákat, mielőtt a tepsibe helyezi. Sütés előtt ízlés szerint sajtozzuk! Forrás